Halal certificirana kompanija Mlin i Pekara doo Ljubače – Tuzla

AS Holding je vodeća grupacija iz oblasti prehrambene industrije sa najvećim brojem halal certificiranih proizvoda i kompanija. Do sada je halal certificirano 8 kompanija koje na tržište svakodnevno plasiraju oko 20 % ukupne proizvodnje halal proizvoda na našem tržištu.

Kompanija Mlin i Pekara doo Tuzla (Ljubače) osma je po redu iz grupacije AS Holding koja je uspješno okončala proces halal certificiranja po zahtjevima halal standrada. Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su pogoni za proizvodnju mlinskih proizvoda, svježih i duboko smrznutih pekarskih proizvoda, pita i slastičarskih proizvoda i stočne hrane. Halal potrošačima je dostupno 188 halal proizvoda koji se plasiraju na domaćem i inostranom tržištu.

„Bh. halal industrija bogatija je za još jednog proizvođača halal proizvoda , Mlin i Pekara Ljubače, čime je proširena ukupna ponuda halal proizvoda na našem tržištu. Riječ je o prehrambenim proizvodima koji su u svakodnevnoj upotrebi u našim domaćinstivma, a koji su dostupni halal potrošačima u velikom broju naših prodajnih objekata. Uvjereni smo da će halal certifikat kompaniji donijeti dodatnu vrijednost na tržištu i zadovoljstvo potrošača“ – rekao je direktor Agencije, dr. Damir Alihodžić.

„Izuzetno smo ponosni i sretni što smo završili ovaj bitan segment kad je riječ o našem poslovanju. Mlin i pekara Ljubače halal certifikacijom želi dati do znanja kupcima u BiH i šire, da mislimo na njihove zahtjeve i potrebe, te da nam je sigurnost i kvaliteta hrane, kao i zadovoljstvo naših kupaca, na prvom mjestu. Naš cilj je uspostavljanje moderanog sistema upravljanja poslovnim procesima, zasnovanog na prepoznavanju rizika, načelima i zahtjevima relevantnih međunarodnih standarda u prehrambenoj industriji. Poštivanjem normi HACCP, ISO 9001, NON GMO i HALAL standarda, našim kupcima dajemo dodatnu potvrdu kontinuiteta kvaliteta i sigurnosti naših proizvoda“ – istakao je Jasmin Sadadinović, direktor kompanije Mlin i Pekara Ljubače.

Podijeli na društvenim mrežama: