Kompanija Mlin i pekara Ljubače modernizirala mlin

Mlin i pekara d.d. Ljubače – Tuzla investirao je u modernizaciju mlina, čime je automatiziran rad i povećan kapacitet proizvodnje na 130 tona na dan.

Investirali smo u pravom trenutku. Tuzlanskoj regiji je bio potreban značajan privredni zamah u segmentu proizvodnje hrane. Uključili smo i vrhunske stručnjake sa Novosadskog univerziteta, te je sada mlin kompletno automatizovan do pakeraja. Želimo iskoristiti naš izvrstan geografski položaj i odličnu infrastrukturu, izjavio je Adnan Imerović, direktor kompanije Mlin i pekara d.d. Ljubače – Tuzla.


RADI SE NA RAZVOJU DISTRIBUCIJE

Mlin je napravljen po visokim standardima kako bi se postigla proizvodnja vrhunskog kvaliteta, a povezan je sa betonskim silosima kapaciteta 50.000 tona, koji su drugi po veličini u Bosni i Hercegovini.

Brašno proizvedeno u Mlinu Ljubače je garantovano bez aditiva, a mlin posjeduje savremenu laboratoriju u kojoj se vrše svakodnevne kontrole svih sirovina i proizvoda.

” Trenutno radimo na razvoju distribucije na širem području Bosne i Hercegovine, gdje bi osim Tuzlanskog kantona, u idućih 60 dana sa našim brašnom ušli na tržišta Zeničko – dobojskog kantona, Sarajevskog kantona i u Brčko Distrikt, kazao je Imerović.”

Podijeli na društvenim mrežama: