O nama

Otkrijte našu priču

1950

MP Ljubače: Osnivanje i rast od 1950. godine"

Osnovano 1950. s početnim kapacitetom mlina od 50 tona dnevno. Nakon obnove 1956., kapacitet je povećan na 60 tona. Modernizacijom 1960-ih i 1970-ih kapacitet skladištenja pšenice narastao je do 50.000 tona, čineći ga jednim od najvećih u BiH.

2006

KLAS d.d. Sarajevo preuzima većinske dionice

U maju 2006. godine, KLAS d.d. Sarajevo postaje dominantni igrač u vlasničkoj strukturi, preuzimajući većinski paket dionica. S vizijom povećanja proizvodnje, novi vlasnik je također aktivan u rješavanju postojećih obaveza Društva.

2008

Promjena imena u Mlin i pekara Ljubače

Mlin “Husinski rudar” Ljubače-Tuzla i Pekare Tuzla se  spajaju, rezultirajući osnivanjem “Mlin i Pekara DD Ljubače-Tuzla”. Ova kombinirana tvrtka sada s ponosom i predanošću bavi proizvodnjom i prodajom mlinskih i pekarskih proizvoda.

2017

Modernizacija pšeničnog mlina 2017.

U maju 2017. godine, nakon preuzimanja od strane novog vlasnika, uloženo je oko 1 milion KM u modernizaciju pšeničnog mlina. Uvođenjem najnovije tehnologije i automatizacije, postignuta je proizvodnja vrhunskog brašna bez aditiva. 

Naša postignuća u brojkama

godina postojanja
0 +
Zaposlenih radnika
0 +
TONA SILOS ZA SKLADIŠTENJE PŠENICE
0 +

temeljne vrijednosti

Kamen-temeljci našeg identiteta

Izvornost

postupamo pošteno i činimo ono što je ispravno, a ne samo ono što je lako.

Izvrsnost

nastojimo zadiviti u razumnom roku i s mnogo žara.

Učenje

pozorno slušamo i po prirodi smo znatiželjni, što nas potiče na sticanje novih znanja.

Briga za naše radnike

vjerujemo u naše radnike, ulažemo u njihov razvoj i dajemo im ovlasti.

Jedinstvo u nastupu

vjerujemo u snagu zajedničkoga rada i davanja vlastitog doprinosa uvijek.

Osvajanje kupaca

naši su KUPCI u središtu našega poslovanja i svega što činimo.

Misija MP Ljubače

Kvalitetom prema vrhu

Zaštita ugleda, kvaliteta i zadovoljstva: Naša misija za bolju budućnost

Naša misija je zaštita i unaprjeđenje ugleda i kvalitete naših proizvoda i usluga, s fokusom na zadovoljstvo naših potrošača. Također, želimo izgraditi i očuvati prepoznatljiv brend naše kompanije, te njegovati pozitivne odnose s poslovnim partnerima.

Strpljivim radom, dugom tradicijom i odličnim kvalitetom, već 68 godina dajemo najbolje Tuzli, Semberiji, Posavini… Zato tradiciju i birano porijeklo, želimo utkati u današnje vrijeme, te sa vrhunskim kvalitetom brašna, kojeg su vješte ruke naših majki, nena i baka znale pretvoriti u ukusne pite, pogače i kolače čiji miris pamtimo iz djetinjstva i mladosti, želimo zadovoljiti zahtjevno Bosanskohercegovačko tržište.

Danas Društvo vrši prodaju proizvoda iz svog asortimana na područje cijele Bosne i Hercegovine te upošljava 128 radnika.